banner171

Meclis casus skandalıyla çalkalanıyor!

Meclis personeli bilgisayarlarına yerleştirilen elektronik izleme sistemiyle mimleniyor..

Meclis casus skandalıyla çalkalanıyor!

Meclis personeli bilgisayarlarına yerleştirilen elektronik izleme sistemiyle "mimleniyor". George Orwel'in 1984 isimli romanı TBMM'de yaşanıyor. TBMM bilgisayarlara yerleştirilen casus skandalıyla çalkalanıyor. TBMM Bilgi İşlem Merkezi, dünyadaki bütün telefon, faks, telsiz, SMS ve elektronik posta iletişimini dinleyen ABD'nin Echelon ve Avrupa'nın Enfopol sistemi ile çalışıyor.

Tatil dönüşü bilgisayarlarını açan personel bir sürprizle karşılaştı. Bilgi İşlem Merkezi tarafından TBMM'deki tüm bilgisayarlar otomasyona bağlandı. Yeni uygulamada bilgisayarınızın masaüstüne dahi müdahale edemiyorsunuz.

Online sistemle arama motorlarından ve Facebook, Twitter gibi sosyal ağlardan yaptığınız yazışmalar kaydediliyor. Elektronik izleme sistemiyle web üzerinden sizin izniniz olmadan hakkınızda bilgi topluyor.

MECLİS BAŞKANI CEMİL ÇİÇEK BUNU DURDURSUN!

İzlendikleri hissiyle rahatsızlık duyan Meclis personeli isyanda. Kullanılan bu yeni sistemden Meclis Başkanı ve Başbakan'ın haberini olmadığını düşünen personel uygulamanın Meclis'in özgürlükçü ve demokratik yapısına zarar vereceğini söylüyor. Statükonun bir temsili olan izleme ve gözetleme zihniyetinin Meclis içerisinde hem de iletişim sistemleri kullanılarak yapılmasına karşı Meclis çalışanları Meclis Başkanı Cemil Çiçek'ten bu çağdışı uygulamayı durdurmasını bekliyorlar.

Meclis çalışanlarından bir kısmı bu uygulamanın George Orwel'in "1984" adlı romanını hatırlattığını ve 2012 Türkiyesi'nde demokrasinin merkezi olan Meclis'e bunun yakışmadığını söylediler.

1984 / BIG BROTHER SİZİ İZLİYOR!

George Orwel'in, Avrupa'da Son Adam adıyla yayımlanan ancak ABD ve İngiltere'de 1984 adıyla yayımlanan romanı daha sonra ünlenerek "Big Brother" ve "Düşünce Polisi" gibi kavramları da içeriyor.

George Orwell'in "1984" romanı ile tanıdığımız "Büyük Birader" (Big Brother).  Bu kitapta bir roman kahramanı değil gerçeğin ta kendisi olarak çıkıyor karşımıza. Yatak odanızda, beyninizde, mahrem olan her yerde... Sizi sürekli gözetliyo


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153