gphaber
2014-02-01 09:22:42

2023 yılındaki belediye başkanımız da belli oldu.

01 Şubat 2014, 09:22

Dün Akşam Gopark’da düzenlenen Ak parti Danışma meclisinin ana maddesi Ak parti Gaziosmanpaşa Belediye başkan adayı Sn.Hasan Tahsin Usta’nın Ak parti teşkilatına tanıtılması oldu.Toplantının atmosferi tam beklediğim gibi oldu.Ne çok çoşkulu ne de zayıf , biraz ürkek, biraz tedirgin ancak yine de Ak partiye yakışan bir kalabalıkla gerçekleşti toplantı.

Belediye başkan adaylığında yarışan adayların bir çoğu salonda hazır bulunmasına rağmen , bu teşkilatta başkan olarak görev yapmış Yavuz subaşı ve İsmail Ergüneş’in bulunmamaları dikkatimi çekti.Daha sonra İlçe başkanı Şahin Pirdal, aday adayı olan eski ilçe başkanlarının katılamama mazeretlerini beyan ederek teşkilatı bilgilendirdi.

İlçe başkanı Sn. Şahin Pirdal toparlayıcı bir konuşma yaparak tüm teşkilat mensuplarının Ak partinin başarısı için sabah sekizden gece üçlere kadar çalışmaya hazır olduğunu vurguladı. Yeni teşkilat yapılanmasını da bir sinevizyon olarak teşkilata tanıtan Pirdal, birlik ve beraberlik mesajları vermeye, Ayrıştırıcı değil bütünleştirici olmaya özen gösterdi.

Söz sırası Hasan Tahsin Ustaya geldiğinde ise ben de tüm salon gibi sessizce Belediye başkan adayımızın sunumunu dinledim. Sonuç olarak diyebilirim ki, Gaziosmanpaşa’da belediye başkanlık için hesap yapan herkes bu heveslerini en az 10 yıl ertelemek zorunda kalacaktır. Hasan başkanın bu ilçede en az 10 yıl belediye başkanlığı hayırlı olsun. Herhangi bir sağlık sebebiyle bırakmak zorunda kalmaz ise bu süreye artı 5 yıl daha koyabilirsiniz 2024 yılında. Neden mi bu kadar iddialıyım anlatayım.

Birincisi, kabul edin veya etmeyin Hasan Tahsin Usta Ak partinin en dibinden geliyor.”Teşkilat dışından bir aday “ iddialarında bulunanların farkında olmadığı veya algılayamadıkları derin bağları var bu partiyle Hasan başkanın. Eğer biz Ak partinin neşet ettiği hareketin köklerini yok varsayar isek bu misyona ve partinin kendini konumlandırdığı tabana haksızlık etmiş oluruz. Hasan başkan bu teşkilatın en asli unsurlarından bir damarın temsilcisi olarak bu partide Belediye başkanı adayı olarak seçilmiştir.

İkincisi, Hasan Tahsin Usta Oldukça kuvvetli bir teşkilat vurgusu yaptı konuşmasında, adeta bir ilçe başkanı gibi tüm teşkilat kademelerine mesajını vererek, teşkilatı arkasına aldı.”Sahada benim yanımda siz olmaz iseniz, başkalarının olmalarına sebebiyet verirsiniz, adayınıza sahip çıkın” diyerek bence oldukça önemli bir mesaj verdi teşkilata. Siyaseti bilen bir belediye başkanı ile çalışacak önümüzdeki dönem Gaziosmanpaşa.

Üçüncüsü, Konuşmasında Rahmetli Lütfü Aykaç, İbrahim Hayırlıoğlu ve Mustafa yeşili anarak bu sürecin 1994 sonrasında başlayan belediyecilik anlayışının devamı olacağı mesajını vererek Eski siyasetçilere de kadirşinaslık gösterdi. Kavrayıcı ve bütünleştirici bir anlayış mesajı aldım ben konuşmalarından.

Dördüncüsü, oldukça başarılı bir hatip, konuşması akıcı, Mühendis olması sebebiyle teknik konulara da oldukça vakıf görünüyor. İlçemizde Önümüzdeki süreci hesaba kattığımızda, kentsel dönüşüm gibi çok önemli bir yükün altına gireceğinden bu tecrübesi kendisine avantaj sağlayacak.

 

Beşincisi, belki en önemli etkeni en sona bıraktım, Hasan Tahsin Usta’nın bu süreçte en önemli avantajı Trabzonlu olması. Bence aday gösterilmesinde de oldukça önemli bir etken olan Trabzonluluk, hizmet süresinde de geminin yelkenlerini dolduran bir rüzgâr olacak siyasi kariyerinde. Yakın dostlarım bilirler, yaklaşık bir yıldır benim iddiam “adayın Trabzonlu olacağı” şeklindeydi. Bunun için çok önemli parametrelere bakmaya ve derin siyasi analizler yapmaya zaten gerek yoktu.

Ak partide Bu ilçe hakkında iki kişi söz sahibidir. Birincisi Genel başkan yardımcımız Süleyman Soylu, İkincisi İl başkanımız Aziz Babuşçu. Siyasi kökenleri, hayata bakışları ne kadar farklı olurlarsa olsunlar, benim tüm Trabzonlu arkadaşlarımda bir “Trabzon üst kimliğini” gözlemledim hayatım boyunca.

Bu üst kimliğin karar mekanizmalarında etkin olacağını tahmin ediyordum ve yanılmadım. Bir de unutmayalım ki bu ilçe kurulduğundan beri siyasette iki aks hep belirleyici olmuştur. Göçmenler ve Trabzonlular. Bu iki grubu göz önüne almadan ne siyaset ne de ticaret yapabilirsiniz bu ilçede . Haliyle , CHP’nin adayı göçmen olunca, Ak partinin adayı da Trabzonlu olacak doğal olarak. Bu ilçenin kuruluşunda nüfus ağırlıklı olarak bulunan bu iki aks, yıllar içinde oluşan göçler sebebiyle demografik yapıda etkisini yitirse bile, siyasette etkisini hiçbir zaman yitirmedi.

Son söz olarak, Bence Belediye başkan adayımız Sn.Hasan Tahsin Usta oldukça başarılı bir sunum yaptı dün akşamki Ak parti Danışma/Tanışma toplantısında. Ak partinin adayı olarak seçime girmek büyük bir ihtimalle Belediye başkanı olmak demek Gaziosmanpaşa’da. Daha önceki yazılarımda iddia ettiğim gibi Ak parti’de bu seçimde bence başarı baremi % 60 olarak belirlenmiştir. Tüm teşkilat mensubu arkadaşlarım belediye başkan adayımızın etrafında kenetlenmeli ve bu zor günlerde, bu ümmetin umudu olan başbakanımıza bu zor yükü yüklenirken bir karınca misali Gaziosmanpaşa’nın istikameti ve duruşu her zaman yanındadır mesajını en az % 60 oy olarak vermeliyiz.

Yorumlar (6)

Levent Küçük 10 Yıl Önce

+1 de benden olsun...şunu %61'e bağlayalım...

Av.Yavuz ÖNCÜ 10 Yıl Önce

ayrica istanbul'un değişik bölgelerinde kazandırmış olduğu projeler aday sunumunun bence en etkileyici yonuydu.gaziosmanpasa için hayirli olur insallah.yazinizin ts kismina ise hic katilmiyorum sayin yeter.insanlar artik oy verirken ne analarinin ne de babalarinin tuttuğu partilere oy vermediği gibi etnik kökenlerine bakma donemi de çoktan geçti. .

Serkan üstün 10 Yıl Önce

sn.yeter güzel analız yapmış ancak bir iki cümlede ben eklemek isterim,sn.usta bildiğim kadarıyla düzgün ve dürüst bir kişiliğe sahip bu meziyetlerıyle belediye başkanlığında dahada başarılı olacağına inanıyorum vede hedef 61 olacak diyorum.

mehmet arslan 10 Yıl Önce

hasan tahsin usta gaziosmanpaşa için bir şanstır. allah yolunu açık etsin.

birol aydın 10 Yıl Önce

bence yanliş düşünüyorsunuz gaziosmanpaşanın ve eyübün zeytin burnunun beyoglunun kaderini giresunlular belirler

Reşat 10 Yıl Önce

bilal ay'ın ve saadet teşkilatının azimli çalışmasını gözardı ediyorsunuz.30 mart akşamı çok şaşırabilirsiniz.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.