gphaber
2013-11-18 08:20:05

İyi ki hesap günü var!

18 Kasım 2013, 08:20

 İyi ki hesap günü var!

Bugün Ak parti İstanbul il başkanlığınca düzenlenen Meclis üyeleri ile istişare toplantısına katıldım. Toplantının ana teması 2014 yerel seçimleri öncesi birlik, beraberliğin vurgulanması oldu. İBB başkanı Kadir Topbaş 2004-2014 yıllarındaki performansını öne çıkararak 2014-2019 yıllarındaki ana motivasyonunun görev adamı olmak olduğunu öne çıkardı bana göre.

En son söz alan Ak parti İl başkanı Aziz Babuşçu’nun konuşması ise Ak partinin son bir yılda parti olarak kendisini konumlandırdığı yeri vurgulaması açısından önemliydi. Aziz başkan göreve başladığı 2007 yılından bu yana Ak parti İstanbul teşkilatının vizyonunu belirleyen bir isim.2014 seçimlerinde aday olarak görev alamayacak belediye başkanları ve meclis üyelerine “ bu aile hepimizi alacak kadar geniştir, sakın ola ki ayrılığa ve küskünlüğe mahal vermeyesiniz diyerek, aday olmayanlara bu süreçte iki kat daha fazla yük ve sorumluluk düştüğünü” vurguladı.

Oldukça kapsamlı bir çerçeveye oturttuğu konuşmasının sonlarında sarf ettiği bir cümle beni tam anlamıyla sarstı.”İyi ki hesap günü var” diyerek siyasette son günlerde karşılaşılan bel altı vurmalara göndermede bulundu. Bu teşkilatın başı olan Aziz başkanın bu konudaki hassasiyetini çok iyi bilen birisi olarak, bugün hepimize verdiği mesajı oldukça önemli buluyorum.

Ak parti ailesi geniş ve etkili bir ailedir.299 belediye başkanı aday adayının talep ettiği göreve sadece 39 tanesi seçilecek. bu ise ancak yüzde on gibi bir orana tekabül edecek ki bu rakam meclis üyeliklerinde de aşağı yukarı aynı şekilde seyredecek. Kim seçilirse seçilsin, belirli Saiklere göre seçilemeyenlerin kulağına küpe olması gereken bir cümledir “ İyi ki hesap günü var “ cümlesi. Bizim inancımıza göre Gıybet çok ağır bir günahtır ve ölü eti yemeyle tasvir edilmiştir kutsal kitabımızda.

Kendi adıma konuşursam, ben meclis üyeliğine başvurduğum zaman bir irade ortaya koyarak, meclis üyesi olma talebimi partimin gerekli kurumlarına iletmiş oldum. Karar vericiler, belli rasyonel kriter ve parametrelere göre bana verecekleri cevabı bildirecekler zamanı gelince, bu süre zarfında benimle aynı göreve talip 150 civarındaki kişinin kaderi de benimle aynı durumda olacak. Ne ben, ne de diğer adaylar birbirimizin aleyhinde kulis yapmayacağız, en alt kademesinden en üst kademesine kadar bizde çarklar böyle işledi, işliyor ve de işleyecek bundan sonra.

Ben yaklaşık 10 yıldır görev yaptığım partimin kurallarını tabii ki çok iyi biliyorum. Genel merkez tarafından açıklanan Aday Tüm Ak parti Gaziosmanpaşa ailesinin adayı olacaktır. ilçe başkanından, Belediye başkanına, mahalle başkanlarına kadar tüm teşkilat bu isim etrafında kenetlenecektir.

Bize de yakışan budur ve bu olmalıdır.

Yorumlar (3)

DR.BOĞAZLIYAN 10 Yıl Önce

”iyi ki hesap günü var”

saftirik 10 Yıl Önce

evet mahmut bey iyi ki hesap günü var. yaptığınız yada yaptırılan öyle haberler var ki iyiki hesap günü var diyoruz.

bendeniz mister no 10 Yıl Önce

bu kez öyle olmayacak hesap bu dünyada tepeden bakanlar yada yan bakanlar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.