gphaber
2014-01-17 14:48:38

CHP Gaziosmanpaşa için Selahattin Meriç dedi.

17 Ocak 2014, 14:48

Dün akşam aldığım habere göre CHP Gaziosmanpaşa adayı olarak Avukat Selahattin Meriç’i aday göstermiş. Selahattin Meriçi uzun zamandır tanırım, nazik ve beyefendi bir kişidir. Rumeli camiasının önde gelen simalarından olan Selahattin Bey cemiyetçi bir kişi olarak öne çıkmaktadır. Bildiğim kadarı ile aileden sıkı bir CHP geleneğine sahip olan Selahattin Bey zor bir yola çıktı. Gaziosmanpaşa’da talip olduğu makam için Ak partinin adayı ile adeta “kazanması imkânsız” olan bir yarışa girecek. CHP’nin Gaziosmanpaşa’da aldığı oy ile Ak partinin aldığı oylar arasında kapanması adeta imkânsız olan farkı kapatmak için en güçlü kozları olan Sarıgül faktöründen yararlanacaklar herhalde.

 

 Siyasi olarak iki tarafa da angaje olmayan arkadaşlarımla konuştuğumda İstanbul’da estirilmeye çalışılan Sarıgül rüzgârının CHP’nin yelkenlerini şişirmeyeceğini görmekteyim. Özellikle kendi ilçemiz olan Gaziosmanpaşa’da Akpartinin Süleyman Soylu faktörü ile hedeflenen oyunun % 60 olduğunu gördüğümüzde CHP’nin şansının imkânsızı denemek olduğu sonucunu yakalıyoruz.

 

Tabii kimse yarışa kaybedeceğim parolası ile girmez, İddia güzel şeydir ve siyasette iddianız yoksa kimseyi inandıramazsınız. Benim açımdan Gaziosmanpaşa’da Genel merkez tarafından kim aday gösterilirse gösterilsin Ak parti yerel seçimlerin kesin favorisidir. Adayın durumuna göre en fazla bir ya da iki puan oynar, ancak sonuç kesinlikle değişmez.

Söz konusu halk teveccühü olduğunda Ak parti seçimlerin kesin favorisidir. Dikkat edin falanca aday veya filanca grup demiyorum, Ak parti başlı başına bir kişilik olarak son on yıldır sürekli halkın teveccühüne mazhar olmaktadır.

Ak partide İstanbul adaylarının bu ay sonuna kadar açıklanmayacağını öngörmekteyim. Genel merkezimiz tarafından bu göreve layık görülecek tüm arkadaşlarımızın arkasında kaya gibi durmak, teşkilat mensubu olarak içinde bulunduğumuz dost modern darbe günlerinde hepimizin asli görevi olacaktır.

Dediğim gibi bence Gaziosmanpaşa’da Ak partinin seçimi kazanmak gibi bir problemi hiç olmadı ve olmayacak. Ancak bu bir yarış ve sonucu 30 mart akşamı sandıklar açılınca belli olacak. Benim adayım tabii ki Ak parti ,Ak parti Gaziosmanpaşa’da kimle bu yarışa girecek derseniz benim favorim başından beri hiç değişmedi...

Yorumlar (2)

Erhan kaya 10 Yıl Önce

soylu birşey değiştirmedi.milllet erdoğan'a oy veriyor.soyluda be yahu.önceki şeçimde i̇ soylu partiye gelmeden nasıl aldı ak parti.

Hasan Tahsin 10 Yıl Önce

ilçemizde akpart'nin oy potansiyelini 60% olarak nasil öngörüyorsunuz? 17 aralik bence öngördüğünüz oy potansiyelini çok daha aşağilara çekti..mağgur edebiyati yapan iktidar partisine en güzel cevabi sandikta vereceğiz...

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.