gphaber
2014-03-10 16:00:38

Ak parti ne kadar oy alacak..

10 Mart 2014, 16:00

 Bugün sevgili dostum Serdar Zeki çobanın ev sahipliğinde paşa köşkü restoranda gerçekleştirilen kahvaltı beni çok eskilere götürdü. Toplantıya katılanlar Demokrat parti ve Doğru yol partisi ve anavatan partisinde belediye başkanlığı,ilçe başkanlığı ,meclis üyeliği ,ilçe yönetim kurulu üyeliği gibi merkez partilerde yöneticilik yapmış yaklaşık 550 kişilik bir topluluktu.
Oldukça güzel geçen kahvaltıda yıllardır görüşmediğim bazı eski dostlarımla yeniden bir araya gelme imkanı buldum. Öncelikle bu buluşmaya emeği geçen tüm dostlarıma canı gönülden teşekkür ediyorum.
Bu kahvaltı vesilesiyle gördüm ki , her bir meclis üyesi listelerde bir çok kriter göz önüne alınarak hassasiyetle yer almış. Size meclis üyesi listesinde seçilecek yerlerde yer bulan üç değerli arkadaşımdan bahsedeceğim ve ne dediğimi anlayacaksınız .
Birinci ismimiz Serdar Zeki Çoban ; Serdar Zeki çoban Demokrat parti Gaziosmanpaşa ilçe başkanı olarak yıllarca görev yapmış ,inşaat yüksek mühendisi ,önemli bir işadamımızdır.Ak parti de meclis üyesi olarak önümüzdeki dönemde bu ilçeye önemli hizmetleri olacaktır.
İkinci ismimiz ise Aziz Demirtaş; Aziz Demirtaş ise Has parti Gaziosmanpaşa ilçe başkanı olarak bölgemizde siyaset yapmış, bir işadamı kardeşimiz.kendisinin siyasi tecrübelerinden Gaziosmanpaşa olarak oldukça yararlanacağız inşallah.
Üçüncü ismimiz ise Ömer Faruk Yıldız ; Ömer Faruk yıldız Saadet partisinde ilçe başkanlığı yapmış , meclis üyeliği yapmış tecrübeli bir siyasetçi.Gaziosmanpaşamızda kendisinden oldukça yararlanacağız önümüzdeki dönemde .
İlçemizde siyasi misyonlarının zirvesinde görev yapan bu üç ismin Ak parti çatısı altında buluşmasının bir anlamı olsa gerek diye düşünüyorum.
Listemizde yer alan üç Giresunlu ,iki Siirtli,iki Kastamonulu , üç göçmen adayla demografik dengelerinde oldukça korunduğunu söyleyebiliriz.bununla birlikte teşkilat kökenli yaklaşık 20 tane meclis üyesinin bulunması da listelerde Teşkilat ağırlığının ne kadar önemsendiğini ortaya koymaktadır.
Listelerden de görüldüğü gibi Ak parti bölgedeki sağ siyasetin cazibe merkezi haline gelmiştir.Milletin temsilcilerinin bu kadar geniş bir siyasi yelpazeye hitap ettiği başka hiç bir dönem hatırlamıyorum ilçe siyasetinde.
Ben Ak partinin bu avantajlarıyla birlikte ilçemizdeki seçimde Her iki oydan bir tanesinden daha fazla oy olacağını iddia ederken muhalif görüşü benimseyen bazı arkadaşlarım beni oldukça iyimser gördüklerini söylediler.Onlara göre cemaatin etkisiyle bölgede oy kaybı yaşanacak ve 2009 yerel seçimlerinde aldığımız %44 sen daha az oy alacağız.
Yaklaşık 45 gündür sahada olan birisi olarak bu arkadaşlarla hemen iddiaya girdim .Ak partinin oyları Geçerli oyların % 49,9 ve altında olur ise onlar iddiayı kazanacak % 50 ve üzerinde ise iddiayı ben kazanacağım. Ben mühendisim ve hesap adamıyım, anketler ortada, saha ortada sonuç olarak bu ilçede yaklaşık yedi tane seçime aktif katılan birisi olarak milletimize ve Partime güveniyorum ne de olsa...
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.