banner171

Erdoğan üç ağır topun üstünü çizdi mi?

Siyasi kulisler hızlanmaya başladı

Erdoğan üç ağır topun üstünü çizdi mi?

Aday listeleri için son 72 saate girilirken genel merkezlerde liste telaşı var. Başbakan  Erdoğan, hem yeni isimleri, hem de bu dönem aday gösterilmeyecekleri belirlemeye çalışıyor.

Meclis başkanı da diğer AK Partili milletvekileri gibi AK Parti Genel Merkez sekizinci kattan çıkacak listeyi bekliyor. Başbakan , anket sonuçları, vekil performansı, yedek listesi ve kendi belirleyeceği yeni isimlere göre, listeyi oluşturmaya çalışıyor.

CNN TÜRK'ün haberine göre: Kulislerde konuşulanlara göre Başbakan , 40 yeni ismi partiye getirecek. Eski ANAP'lı Ali Talip Özdemir, Aydın Menderes gibi isimler bunlar arasında öne çıkıyor. Ve Başbakan 'ın son grup toplantısında  Güneydoğu milletvekillerinden de birçok ismin değişeceği konuşuluyor. Haşim Haşimi, Galip Ensarioğlu'nun aday gösterilebileceği de.

3 AĞIR ABİ GİDİYOR MU?

Vitrinde yeniler merak ediliyor. Bir de partinin abileri yani Bülent Arınç, Cemil Çiçek, Abdülkadir Aksu gibi isimlerin ne olacağı. Kulislere göre ya seçim bölgeleri değişecek ya da aday gösterilmeyecekler.

ARINÇ BURSA'YA, ÇELİK İZMİR'E

Başbakan  Yardımcısı Bülent Arınç, Washington’daki ilk gün temasları kapsamında, ABD’deki düşünce kuruluşlarından German Marshall Fund’da toplantıya katıldı. Yeniden iktidar olmaları halinde AK Parti’nin “Son 50 yıl içinde en çok iktidarda kalan parti” haline geleceğini kaydeden Arınç, “Gücümüz var, iddiamız var, bunu da başaracağımıza inanıyoruz” dedi. Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ama seçimler her zaman farklı sonuçlar da verebilir. Bu ABD’de de bizde de böyledir. Her ülkede halkın iradesine saygı göstermek gerekir, olaylar bazen oyların istikametini de değiştirebilir ama Türkiye’de şu şartlar altında AK Parti’nin tekrar iktidara geleceği herkes tarafından kabul ediliyor.

CHP KULİSLERİ

AK Parti'deki gibi listelerin merakla beklendiği bir diğer parti CHP. Kemal Kılıçdaroğlu genel başkan yardımcılarının illerde yaptıkları çalışmaları içeren raporları inceliyor.

Kararı verecek ve listeyi Parti Meclisi'nin onayına sunacak.

O listelerde Ergenekon sanıkları, Mustafa Balbay, Mehmet Haberal, ATO Başkanı Sinan Aygün, Emine Ülker Tarhan, eski Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

TEMAYÜL YOKLAMASI TAMAMLANDI

CHP’de kesin aday listelerinin belirlenmesine yönelik ön seçim ve temayül yoklamaları tamamlandı.

29 ilde ön seçim ve 31 ilde de temayül yoklaması gercekleştirildi. Tüm bu sonuçlar çerçevesinde kesin aday listeleri şekillenmeye başladı. Kesin aday listeleri 11 Nisan Pazartesi günü YSK’ya teslim edilmesiyle kamuoyuna açıklanacak. Aday gösterilecek isimlere Pazar günü toplanacak MYK’da son şeklinin verilmesinin ardından, liste aynı gün saat 17.00’de toplanması öngörülen Parti Meclisi’nin onayına sunulacak. Listeler, bölge bölge PM’nin onayına sunulacak. PM oylamasında çizik yiyen bir ismin yerine, bir başka isim yine aynı toplantıda belirlenecek.

BAYKAL VE SAV KESİN, BALBAY KONTENJANDAN

Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığındaki CHP yönetiminin, hazırlanan listede “parçalı” bir görüntü vermek istemediği belirtiliyor. Bu çerçevede eski Genel Başkan Deniz Baykal ile eski Genel Sekreter Önder Sav’ın kesin listelerde yer alacağı belirtiliyor.

Eski ve yeni yönetim arasında “ikinci adamlar” düzeyinde de kulis faaliyetlerinin yaşandığı kaydediliyor. İkinci adamlar” düzeyinde gerçekleştirilen dirsek temaslarında Eski Genel Başkan Baykal’ın yakın ekibinde yer alan Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş ve İstanbul Milletvekili Nur Serter’in kesin listelerde yer alması konusunda ısrarcı olunduğu ifade ediliyor. Ergenekon Davası kapsamında tutuklu bulunan gazeteci Mustafa Balbay’ın Aydın’da kontenjan adayı olarak gösterilmesi yönündeki görüş ağırlık kazandı.

MHP ile BDP

MHP'de sanal yoklama bitti, Meclis grubunda çok fazla değişiklik öngörülmüyor. Sonuçlar 9 Nisan'da Bahçeli'nin önüne konacak.

Ergenekon sanıklarından Engin Alan'ın İstanbul'dan adaylığına kesin gözüyle bakılıyor.

BDP'den ise hafta sonu adaylıklarla ilgili açıklama gelecek. KCK tutukluları ve Leyla Zana da adaylar arasında olacak.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153