banner171

Kılıç, Bahçeli'ye 9 ışık hesabı yaptı

Ak Parti Grup Başkan Vekili Suat Kılıç, twitter'ın hızlı isimlerinden! Bu sabah twitter'da Bahçeli'ye iktidar hesabı önerdi Kılıç'ın Bahçeli'ye hesap önerisi şöyle:

Kılıç, Bahçeli'ye 9 ışık hesabı yaptı

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, son dönemde yaptığı iktidar hesaplarıyla siyasi tarihe ismini yazdıran isimlerden oldu.

2009 yılında MHP'nin 40. yılı dolayısıyla yaptığı hesap hem siyaseti renklendirmiş hem de gelecek kuşaklara aktarılacak siyasi latife olarak tarihe geçti.

Bahçeli benzer bir hesabı, seçmen bulmak için yapmıştı. Tüm MHP'lilerden ilkolkuldan, ortaokuldan ve askerden ve mahalleden başlayarak yakınlarından, tek başına iktidar olmak için 24 oy istedi.

Bahçelinin iktidar hesapları siyasi mizaha da konu oldu. MHP, rakibi olan partilerin de diline düştü.

Yüksek Seçim Kurulu'nda dün (7 Nisan) siyasal partilerin sıralması belli oldu. Oy pusulasında Ak Parti 1. sıraya, CHP 4. sıraya ve MHP 12. sıraya yerleşti. Sıralamayla sloganlar ve yakıştırmalar birbirini izledi.

Ak Parti için 'her yerde, her sıralamada 1. parti' yakıştırması yapıldı, CHP için 'dört dörtlük parti' ve MHP için de '12'den vuracak' benzetmeleriyle sloganvari yakıştırmalar ortaya çıktı.

Ak Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, bu sabah (8 Nisan) twitter'da genel seçimlerin 12 Haziran'da olması ve oy pusulasında MHP'nin 12. sırada yer almasını,  Devlet Bahçeli'nin iktidar hesabına gönderme yaparak mizaha çevirdi. 12'lerden yola çıkan Kılıç 9 Işık'a ulaştı ve 'Biri DB'ye haber versin' yazdı. Kılıç'ın orjinal mesajı şöyle: Seçimler "12" Haziran'da, MHP pusulanın "12"nci sırasında. 12 kere 12=144! 1+4+4="9" ışık. Biri DB'ye haber versin! :))




YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153